Tingsgården Jazz med Superkvartetten Charlie “Bird” Parker

Premiärkväll på Tingsgården Jazz med temat Charlie ”Bird” som hade en förkärlek till fantastik mat och till en speciell maträtt, som i den gamla amerikanska södern kallades för yardbird. Med Parkers låtar såsom Yarbird Suite och Tingsgårdens Restaurangs utsökta mat skapar vi en stämning som bara Live jazz och food kan skapa. Vi vågar utlova en unik kväll på Tingsgården Jazz.

Under kvällen varieras musik av Superkvartetten Linnskog, Sandevärn, Jisei & Mårtensson med en specialkomponerad Jazz meny inspirerad efter Charlie ”Bird” Parker.

Jazz meny Charlie “Bird” Parker

Förrätt: Modern jambalaya

Varmrätt: Sotad kyckling alt. sotad lax med rostad sötpotatis och mango/avokadosalsa

Dryck beställs separat.


Datum & tid: Fredagen den 1/2 kl 19:00

Plats: Tingsgården Restaurang, övre festsalen

Pris: 379 kr, exklusive dryck

Superkvartetten

Superkvartetten Linnskog, Sandevärn, Jisei & Mårtensson är en semitemporär jazzgrupp, som samlar fyra lokala musikanter med bred musikalisk bakgrund. Sättningen består av Leif Linnskog saxofon, Gunnar Sandevärn piano, Dan Jisei bas och Jan Mårtensson trummor.

Med sin utåtriktade jazz i hardbop-fåran gjorde de braksuccé på TunaJazzen tidigare under hösten. På fredag den 1 februari är det dags för gruppen att spela på Tingsgården Jazz! Repertoaren omfattar ett knippe jazzlåtar skrivna av välkända jazzmusiker sådana som Sonny Rollins, Benny Golson och Horace Silver för att nämna några. Det handlar till största delen om låtar med koppling till 1950- och 60-talen – Jazzens Guldålder – även om Cole Porter och Van Morrison också har lämnat bidrag till låtlistan.